1e klasse West 1911-1912

Sparta prolongeert de titel in de westelijke eerste klasse en de landstitel. De Rotterdammers maken het echter wel een stuk spannender dan noodzakelijk. Concurrent DFC is al uitgespeeld als Sparta nog drie wedstrijden op het programma heeft staan. Daarin moet nog één schamel puntje verzameld worden. Na nederlagen tegen VOC en Quick is dat ineens een stuk minder zeker en ook in de laatste wedstrijd komt Sparta op achterstand tegen Ajax. Pas vijf minuten voor tijd bezorgt Bok de Korver Sparta de luid bejubelde gelijkmaker.

In de kampioenscompetitie gaat het, opnieuw tegen GVC, een stuk soepeler. De “landbouwers” bieden een helft lang goed tegenstand, maar daarna geeft het kwaliteitsverschil wederom de doorslag voor het westen, dat nu voor de vijftiende keer op rij de landskampioen levert.

Wedstrijden om het landskampioenschap

19/05/1912GVCSparta1-33.0001-0 Van der Vinne, 1-1 Van der Wolk, 1-2 De Korver, 1-3 Poortman
02/06/1912SpartaGVC5-04.0001-0 Poortman, 2-0 Reidt, 3-0 De Korver, 4-0 Teschmacher, 5-0 Van der Wolk